Politika

Moramo se uskladiti sa EU

BEOGRAD – FoNet – 10.10.2022. – Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da nema dileme da je Srbiji mesto u Evropi i da je strateški cilj članstvo u EU, sa čijom politikom u potpunosti treba da budemo usklađeni, a očekuje da buduća vlada donese jasne odluke o poštovanju evropskih principa.

Nema dileme da treba da se uskladimo sa politikom EU, a ne da to shvatamo kao strahotu, rekla je Mihajlović za Juronjuz i dodala da u našim vezama sa Rusijom odvaja narod od vladavine Vladimira Putina, jer to nije isto.

Putin vodi osvajački, a ne oslobodilački rat, što ne možemo da podržimo i verujem da će naredna vlada doneti odluke kojima ćemo se jasno ograditi od toga. Ja sam apsolutno za poštovanje evropskih principa i usklađivanje sa tom politikom i mislim da tu ne treba da bude dilema, kazala je Mihajlović.

Ona je istakla da se svet menja, da je geopolitička situacija drugačija nego pre pet, 10 ili 20 godina i da svi u ovoj zemlji, bez obzira na političku pripadnost, moramo da gledamo u budućnost i da tražimo svoje mesto, a to je na zapadu i u Evropi.

Upitana da li će ostati ministarka, Mihajlović je odgovorila da očekuje snažnu i autoritativnu vladu i da je spremna i da bude i da ne bude u njoj.

Za mene je važno da sam uradila sve što sam mogla, a već sam govorila o tome kakvu bih vladu, kao građanka, volela da imamo. Da to bude vlada koja će voditi računa o svim građanima, da bude stručna, autoritativna i da u trenucima krize bude snažna, a sigurna sam da će i mandatarka i predsednik Republike voditi računa o tome, rekla je Mihajlović.

Slični članci

Back to top button