Politika

Imamović za NATO integracije

SARAJEVO – Sandžak je geopolitička cjelina čiji status od Berlinskog kongresa do danas nije riješen. Opredjeljenje Sandžaka kao prekogranične regije jesu evropske i NATO integracije i mi svoju budućnost vidimo u tom sistemu, rekao je za Stav funkcioner SDA Sandžaka Enis Imamović.

Specijalni status, u formi koju mi zastupamo, predviđa Sandžak kao političko-teritorijalnu cjelinu ravnopravnih građana i naroda, zasnovanu na slobodi, demokratiji, vladavini prava i jednakosti pred zakonom. To je minimum za biološki opstanak i političku egzistenciju Bošnjaka u Sandžaku. Zbog toga na svim sastancima s predstavnicima međunarodne zajednice insistiramo na uspostavljanju komiteta EU za Sandžak, koji će se baviti ovim pitanjima, rekao je Imamović.

On tvrdi da “Sandžak posjeduje ogroman potencijal u mladim ljudima, ne samo za bavljenje politikom već i svim drugim oblastima javnog, kulturnog i naučnog života.”

“Zahvaljujući odnosu koji predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin ima prema mladim i perspektivnim ljudima, ja duboko vjerujem u sinergiju svih generacija. Znam da samo kombinacija iskustva, hrabrosti, znanja i energije može iskoristiti sav potencijal za ostvarivanje nekog cilja. Nama je potreban kontinuitet, a ne stalno vraćanje na novi početak. Politika, ipak, nije sportska disciplina. Nije važno samo da možeš da trčiš, već da znaš i u kom pravcu i zarad kojeg cilja”, rekao je Imamović.

izvor: Stav.ba

Slični članci

Back to top button