Politika

SDA Sandžaka isključila Bajra Gegića koji je već najavio izlazak na izbore sa građanskom listom

Nadzorni odbor SDA Sandžaka je na osnovu statutarnih ovlašćenja i nadležnosti konstatovao da je aktuelnom narodnom poslaniku Bajru Gegiću prestalo članstvo u Stranci demokratske akcije Sandžaka, saopšteno je iz te političke partije.

“Bajro Gegić se isključuje iz Stranke zbog postupanja suprotno Programu i Statutu, kao i zbog djelovanja na okupljanju grupe građana mimo SDA Sandžaka i njenih odluka. U obrazloženju Nadzorni odbor je konstatovao da je Bajro Gegić, zloupotrebio mandate narodnog poslanika i odbornika koji su mu povjereni od Stranke demokratske akcije Sandžaka”, navode iz SDA Sandžaka.

Gegić je, kako tvrde, povjerene mandate koristio isključivo za svoje privilegije i benificije.

Svojom odlukom Nadzorni odbor SDA Sandžaka je naložio Bajru Gegiću da mandate narodnog poslanika i odbornika u Skupštini opštine Tutin vrati Stranci demokratske akcije Sandžaka.

Kako javlja SNews, Bajro Gegić je narodni poslanik SDA Sandžaka od 11. jula 2016. godine. Bio je imenovan za zamjenika predsjednika opštine Tutin 2004. godine. Od 2005. do 2008. godine bio je državni sekretar u Ministrastvu prosvjete Vlade Republike Srbije, a od 2008. do 2012 obavljao je funkciju Predsednika opštine Tutin. Bio je i narodni poslanik u sazivu 2012-2014. godine.

Bajro Gegić je već najavio da će predvoditi listu građana u Tutinu na predstojećim izborima najavljenim za 26. april 2020.

Slični članci

Back to top button