Politika

Obraćanje Vučića: Brnabić mandatarka, otkazana Parada ponosa, čekaju se garancije Brisela za dogovor o dokumentima

"Ana neće biti četiri godine predsednik Vlade, taj mandat će trajati kraće, doći će do promena u Vladi 2024. godine", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

BEOGRAD, 27. avgust 2022.(FoNet) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je mandatar za sastav nove Vlade Srbije dosadašnja premijerka Ana Brnabić.

“Ana neće biti četiri godine predsednik Vlade, taj mandat će trajati kraće, doći će do promena u Vladi 2024. godine”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Kako je rekao, potpredsednik Vlade biće drugi kandidat Srpske napredne stranke Miloš Vučević, dok će kandidat Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić imati veoma značajnu funkciju u Vladi i da će biti koordinator službi bezbednosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je i da će biti odložena ili otkazana Parada ponosa zakazana za septembar.

“To govorim zato što ne možemo u ovom trenutku, kada imamo i Otvoreni Balkan i tešku krizu na Kosovu i Metohiji koja neće prestati do 1. oktobra najmanje, imamo mnogo problema”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Kako je rekao da se time ugrožava pravo manjine, ali je u ovom trenutku država pritisnuta sa svih strana.

Parada ponosa zakazana je za 17. septembar. 

On je saopštio da se čekaju garancije Brisela kako bi se našlo rešenje za dokumenta kojima Srbi sa Kosova putuju preko granice.

Slični članci

Back to top button