Sport

Kopa Amerika: Argentini treće mjesto, Mesiju crveni karton

Najbolji fudbaler Argentine Lionel Mesi, bio je veoma ljut nakon meča za treće mjesto na Kopa Americi koji je završio u 37. minutu zbog crvenog kartona.

Sao Paolo: Fudbaleri Argentine osvojili su treće mjesto na ovogodišnjem izdanju Kopa Amerike pošto su savladali Čile rezultatom 2:1.

Sjenku na čitav susret bacio je crveni karton Lionela Mesija u 37. minutu posle sukoba kod borbe za loptu posle pogotka koji je postigao Čile.

Mesi je odbio da učestvuje u ceremoniji dodjele medalja i dok su njegovi saigrači dobijali medalje on je bio u svlačionici.

Možda je ono što sam rekao prethodnih dana bio razlog da danas ne dobijem samo žuti već crveni karton. Važno je da je reprezentacija na dobar način završila takmičenje. Možda je crveni karton bio kazna za moje ranije riječi”, rekao je Lionel Mesi.

Potom se osvrnuo na čitav šampionat i rekao da je trofej unapred dodeljen Brazilu i “osuo paljbu” po sudijama.

Trofej je unaprijed dodijeljen Brazilu. Nadam se da sudije i VAR neće imati uticaja na meč i da će omogućiti Peruu da igra utakmicu, ali koliko mi se čini biće teško. Sudija je mogao da proveri šta se dogodilo, ali VAR nije korišćen. Iako sam bio bijesan što nisam mogao da završim meč, sada se malo smirujem. Ne moramo da budemo dio ove korupcije” poručio je Mesi.

Sudija je iz igre izbacio Mesija i Garija Medela zbog sukoba posle borbe za loptu kod gola Čilea.

Inače “Gaučosi” su već u 22. minutu imali dva gola prednosti, pogocima Serhija Aguera i Paula Dibale, a na asistencije Lea Mesija i Đovanija Lo Selsa.

Slični članci

Back to top button