Sport

Za Dejvis kup najjači tim

U četvrtfinale plasiraće se prvoplasirani timovi, kao i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih grupa.

BEOGRAD, 21. septembar 2021.(FoNet) – Selektor Dejvis kup tima Srbije Viktor Troicki predao je danas širi spisak igrača na koje računa u predstojećim susretima finalnog turnira Svetske grupe tog takmičenja koji će biti održan od 25. novembra do 5. decembra u Madridu, Insburku i Torinu, saopšteno je danas iz Dejvis kup tima Srbije.

Od ove godine ustanovljeno je novo pravilo po kome devet nedelja pre početka finalnog turnira selektori svih selekcija, učesnica takmičenja, prijavljuju širi spisak od deset imena igrača, iz kojeg će prijaviti konačan tim od pet igrača, sa mogućnošću dodatka dva nova imena u odnosu na dostavljeni prvi spisak.

Na širem spisku Troickog su Novak Đoković (1. mesto na ATP listi), Dušan Lajović (35), Filip Krajinović (37), Laslo Đere (49), Miomir Kecmanović (60), Nikola Milojević (148), Danilo Petrović (209), Peđa Krstin (311), Miljan Zekić 320) i najbolji teniser Srbije u dublu Nikola Ćaćić (40. na ATP listi).

Za osvajanje “salatare“ u 2021. boriće se 18 ekipa podeljenih u šest grupa, a selekcija Srbijeu grupi F je sa Nemačkom i Austrijom, dok će se međusobni mečevi igrati u Insbruku.

“Ima još puno vremena do početka takmičenja, do konačne odluke ko će put Austrije, najvažnije je da svi igrači ostanu zdravi, bez povreda, a u naš kvalitet i snagu da izađemo kao pobednici protiv bilo kojeg tima nemam ni najmanju sumnju”, rekao je Troicki, naglašavajući kako svi imaju istu želju – da se Dejvis kup konačno održi.

On je najavio da će teniska reprezentacija Srbije u Austriju otići u najjačem sastavu.

Pobednik Grupe F u kojoj se nalazi Srbija u četvrtfinalu igraće protiv pobednika Grupe C u kojoj su Francuska, Češka i Velika Britanija.

Svi mečevi igraće se na tvrdoj podlozi, a domaćin polufinalnih mečeva, kao i finala biće španska prestonica, kao što je bio slučaj i 2019. u premijernoj sezoni novog formata Dejvis kup takmičenja.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button