Sport

Bajević: Razgovarao sam s Vranješom, sam će odlučiti da li će se vratiti u reprezentaciju

Naši igrači igraju u velikim klubovima izvan naše zemlje i to ponašanje moraju da prihvate i ovdje, rekao je selektor bh. fudbalera Dušan Bajević

SARAJEVO (AA) – Dušan Bajević danas je u Fudbalskom savezu BiH i službeno predstavljen kao selektor seniorske fudbalske reprezentacije. Tom prilikom je naglasio da će svaki kvalitetan igrač biti u konkurenciji za sastav u utakmicama baraža protiv Sjeverne Irske, a kasnije eventualno i protiv Republike Irske ili Slovačke, pa čak i Ognjen Vranješ.

Bajević je kazao da u početku bije ozbiljno razmišljao o tome da li da prihvati funkciju selektora bh. tima, ali da je kako su dani prolazili shvatao da treba pristati na ponudu N/FS BiH, jer smatra da je to čast i vrhunac karijere i da BiH kroz baraž može do plasmana na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

“Ponosan sam i to je jedno veliko zadovoljstvo da pokušamo reprezentaciju da odvedemo na Evropsko prvenstvo. Prihvatio sam tada i rekao da ću odmah početi da radim, da vidimo šta je pred nama i šta trebamo da radimo“, kazao je Bajević, a potom pojasnio situaciju sa Vranješom:

“On je dugo dio reprezentacije. Vranješ je dao mnogo reprezentaciji, sigurno da niko nema primjedbi na njegovo zalaganje i dobre igre, ali sigurno da mora da vodi računa na svoje ponašanje van terena kakvo je i za to treba da snosi posljedice. To što se desilo dovelo je do nekog odstupanja, odlaganja njegova poziva da dođe ponovo u reprezentaciju, ali mislim da najviše zavisi opet od njega samoga. Nećemo tražiti opet da nam se Vranješ javi. Ja jesam razgovarao s njim i razgovaraću još jednom, da ne krijem, da budem siguran, da vidimo kakva je situacija, ali najviše od njega zavisti.“

Prema Bajevićevim riječima svaki igrač koji je spreman igrati za reprezentaciju biće u konkurenciji, a čak i oni fudbaleri, koji su važni, a nemaju pretjerano veliku minutažu.

Slični članci

Back to top button