Sport

Stefan Jevtić iz Srbije pobjednik petih skokova s vodopada u Jajcu

Prema odluci žirija, među 24 skakača koliko ih se takmičilo u Jajcu najbolje ocjene imao je Stefan Jevtić iz Valjeva, drugi je bilo Dragan Milović iz Užica, dok je trećeplasirani bio Mustafa Šarić iz Zenice. Amerikanka Laura Rose je izvela najljepši skok u slobodnom stilu

JAJCE (AA) – Skakač iz Srbije Stefan Jevtić pobjednik je ovogodišnjih, petih po redu skokova u vodu s vodopada u Jajcu.

Prema odluci žirija, među 24 skakača koliko ih se takmičilo u Jajcu najbolje ocjene imao je Stefan Jevtić iz Valjeva, drugi je bilo Dragan Milović iz Užica, dok je trećeplasirani bio Mustafa Šarić iz Zenice. Amerikanka Laura Rose je izvela najljepši skok u slobodnom stilu.

U Jajcu je danas kao gost bio prisutan i legendarni mostarski skakač i višestruki pobjedniku skokovima sa Starog Mosta Lorens Listo.

Skokove u Jajcu pratilo je oko 4.000 ljubitelja ovog sporta. Među gostima u Jajcu danas su bili i brojni turisti, a svi su skakačke vještine takmičara nagradili ovacijama.

Plivski vodopad se nalazi u gradu Jajcu, u centralnoj Bosni i Hercegovini, gdje se rijeka Pliva ulijeva u Vrbas. Visok je 20 metara. Ovo je jedini vodopad u svijetu koji se nalazi u centru grada i to ga čini specifičnim i jedinstvenim. Spada među 12 najljepših vodopada u svijetu.

Slični članci

Back to top button