Društvo

Priština: Počele pripreme za proslavu Bajrama

Na pragu praznika Ramazanskog bajrama, mnogobrojni građani Prištine muslimanske veroispovesti krenuli su sa priprema za njegovu proslavu, kupući namirnice na pijacama, u prodavnicama i poslastičarnicama.

PRIŠTINA (AA) – Na pragu praznika Ramazanskog bajrama, mnogobrojni građani Prištine muslimanske veroispovesti krenuli su sa priprema za njegovu proslavu, kupući namirnice na pijacama, u prodavnicama i poslastičarnicama, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Na zelenoj pijaci u Prištini, mnogi građani pune svoje korpe voćem i povrćem, različitim začinima i svime što je potrebno za dan praznika.

U jednoj od najposećenijih poslastičarnica u Prištini, ovih dana je pojačana potražnja za tradicionalnim bajramskim slatkišima, baklavama i tulumbama.

Osim pripreme hrane za praznični ručak, ljudi koji poste zainteresovani su i da predaju sadaku, koja se daje ljudima sa potrebama kako bi i oni uživali u mogućnosti da slave Bajram, kao i svi drugi.

Ramazanski bajram važan je islamski praznik koji se održava svake godine nakon ramazana, islamskog meseca posta i odricanja. Ovim praznikom obeležava se završetak 30-dnevnog posta.

Slični članci

Back to top button