Društvo

Kajkuš: Da se ne zaboravimo i da nas drugi ne zaborave

Novoizabrani predsednik NSG pozvao sve Gorance da se jave sa idejama i projektima za očuvanje identiteta i kulture.

NOVI PAZAR – Čestitam svim Gorancima osnivanje prvog Nacionalnog saveta Goranaca. Prvi put imamo instuticiju preko koje možemo da iskažemo svoje stavove, rekao je danas FoNetu novoizabrani prvi predsednik Nacionalnog saveta Goranaca dr Amir Kajkuš.

“Neka se čuje da i Goranci imaju šta da ponude, i to na svim poljima, od obrazovanja, zdravstva, kulture do sporta i svih drugih segmenata društvenog razvoja. Tek nas očekuju rad i projekti. Svi Goranci neka se uključe sa idejama, da postanemo konkurentni na svim poljima. Da se ne zaboravimo, ni mi jedni među drugima, a i da nas drugi ne zaborave”, poručio je dr Kajkuš.

“Ova pobeda, nadam se, jeste samo početak novih pobeda koje ćemo ostvarivati sa Gorancima svuda u svetu”, rekao je dr Kajkuš.

On tvrdi da se NSG najviše tiče omladine. “Oko mladih ćemo najviše da se angažujemo, oni treba da ponesu najveći teret oko očuvanja tradicije, običaja i jezika”, poručio je dr Kajkuš.

Na elektorskoj skupštini, održanoj danas u Skupštini Srbije, 27 elektora izabralo je petnestočlanu Nacionalni savet Goranaca (NSG).

Elektori su glasali za listu dr Amir Kajkuš koja je dobila 26 glasova, a jedan listić je bio nevažeći.

Sedište NCG biće u Novom Pazaru.

U svetu živi oko 60 hiljada Goranaca.

Slični članci

Back to top button