Društvo

Lekari smatraju Meha Mahmutovića krivcem i kukavicom. Traže njegov odlazak sa funkcije

NOVI PAZAR – Grupa 37 lekara specijalista zatražila je smenu direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića kojeg smatraju krivcem za činjenicu da je Novi Pazar imao najveću smrtnost u Evropi od kovida 19.

Doktorka Suada Gicić Skenderi rekla je na današnjoj pres konferenciji da lekari specijalisti traže smenu Mahmutovića zato što se pokazao neuspešnim i zato što ga smatraju kukavicom, jer od marta nije održao nijedan kolegijum, a ranije je “zamarao lekare po dva sata na kolegijumima.”

Mahmutović se vratio na posao i, kako tvrdi Suada Gicić Skenderi, “sada hoće da se sveti lekarima i ima paranoične ideje, jer smatra da je prisluškivan.”

Ona je rekla da od ministra Zlatibora Lončara i Vlade Srbije traže da smene Mahmutovića jer je očigledno bio nesposoban da organizuje rad bolnice u jeku pandemije, narušio je međuljudske odnose, a neke lekare je uspeo da zaplaši.

Ona je istakla da iza peticije za smenu direktora nema nikakve političke pozadine, već je u pitanju apel stručnjaka koji traže da ih vodi neko ko je odan profesiji i pacijentima, jer je “Meho Mahmutović loš menadžer koji deset godina nije uzeo slušalice u ruke.”

Dr Džemil Detanac je rekao novinarima da novopazarska Opšta bolnica ima najveću smrtnost u Evropi, te da su lekari mislili da će Mahmutović “iz moralnih razloga podneti ostavku.”

“Meho Mahmutović sprovodi samovolju. Hoćemo da spasemo bolnicu od daljeg urušavanja. Nećemo da nas neko uvuče u političke igre. Razni botovi nas prozivaju neistinama, ali naša namera je časna, želimo razvoj zdravstva u Novom Pazaru i u Srbiji”, rekao je Detanac.

photo: SNews.rs

Slični članci

Back to top button