Društvo

Obnovljen put od Raške do Novog Pazara, uskoro i drugi radovi

Rekonstrukcija 18 kilometara puta od Raške do Novog Pazara završena je tri meseca pre roka, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji ga je danas posetio.

Rekonstrukcija tog puta je koštala 1,5 milijardu dinara, počela je u septembru prošle godine, radove je izvelo preduzeće “Novi Pazar put”, a projekat je finansirala Evropska investiciona banka.

Radovi su obuhvatili rekonstrukciju 10 mostova, postavljanje nove rasvete, sistema za odvodnjavanje, izgradnju 15 potpornih zidova, 30 autobuskih stajališta.

“Na rekonstrukciju ovog puta se čekalo 42 godine. Mnogo sam srećan što ste pre roka to uradili. Obnovljeni put značiće mnogo i Srbima i Bošnjacima koji ovde žive”, kazao je Vučić radnicima koji su gradili put.

Predsednik je kazao da su veliki planovi za izgradnju i obnovu infrastrukture u tom delu Srbije.

“Probaćemo da uradimo put od Duge Poljane do Novog Pazara. Naš je posao da uradimo i brzu saobraćajnici, od 83,5 kilometra, od Adrana do Novog Pazara”, naveo je Vučić.

Po njegovim rečima uskoro će početi radovi za izgradnju tunela ispod Kadinjače, a za nešto više od godinu dana i izgradnja saobraćajnice Požega-Duga Poljana-Boljare.

Vučić je rekao i da će rekonstrukcija bolnice u Novom Pazaru koštati više od planiranog, jer će morati da se ruši i deo za koji se mislilo da može da se obnovi i dodao da slede razgovori sa projektantima i izvođačima, ali “brzo krećemo u realizaciju”.

Autor: Nedžib Šehović

Izvor: Radio Sto Plus

Slični članci

Back to top button