Hronika

Osmani traži hitnu istragu

Iz policije je potvrđeno da je nekoliko maskiranih osoba napalo autobus, da je ubijen vozač i da je nekoliko učenika ranjeno.

PRIŠTINA, 26. novembar 2021.(FoNet) – Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je da je šokantna vest o zločinu u Glođanima, gde su večeras oko 19 sati, u oružanom napadu na autobus, poginule tri osobe.

Ona je u objavi na fejsbuk nalogu izrazila saučešće porodicama poginulih i poželela brz oporavak ranjenima. 

“Pozivam nadležne za sprovođenje zakona da što pre pronađu krivce za ovaj zločin i dovedu ih pred lice pravde”, navela je Osmani i ocenila da je “napad na autobus sa studentima udarac bezbednosnom poretku”, dodavši da je “bezbednost građana prioritet”.

Nadomak Glođana iz kalašnjikova je pucano na autobus, a Hitna pomoć i tužilaštvo iz Peći potvrdili su da su poginule tri osobe, prenosi Kosovo onlajn, ističući da je Koha prethodno prenela da je bilo četvoro poginulih.

Povređeni su prevezeni u bolnice u Peći i u Dečanima. 

Prema nezvaničnim informacijama u autobusu nije bilo Srba.

Bolnica u Peći je potvrdila za televiziju Kljan Kosova da su poginula dva studenta i vozač autobusa. U bolnici su rekli da broj povređenih nije poznat, a prema nekim izvorima dve osobe su u kritičnom stanju.

Iz policije je potvrđeno da je nekoliko maskiranih osoba napalo autobus, da je ubijen vozač i da je nekoliko učenika ranjeno.

Seljman Beriša iz Centra porodične medicine u Dečanima potvrdio je smrt tri osobe. On je naveo da su tri povređene osobe upućene u bolnicu u Peć. (kraj)  is/dep

“Oko 19.45 dežurni lekar je izašao na lice mesta gde je potvrđena smrt vozača autobusa i dvoje studenata iz Glođana. U ovom trenutku dvoje povređenih su u bolnici u Peći i jedan u Dečanima. Nemamo drugih informacija”, rekao je Beriša za T7, preneo je Kosovo onlajn.

Slični članci

Back to top button