Kultura

Ja, Kristina Jevtović

Rođena u Kraljevu gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Ljuboslava Majere. Master studije zavrsila kod profesora Harisa Pašovića 2014. godine. Kao glumac saradnik radim u Kraljevačkom pozoristu i Regionalnom pozorištu Novi Pazar. Jedan od osnivača nezavisne glumačke trupe GrupaGrupa i međunarodnog festivala A.N.F.I teatar.

Ime i prezime: Kristina Jevtović

Datum i mesto rođenja: 13.8.1990. Kraljevo.

Kako provesti sedam dana bez mobilnog telefona: Nisam probala,ali ne bi mi bilo teško. Pretpostavljam da je idealno vreme za to kada se ode na letovanje ili zimovanje.

Koju osobu najviše cenite: Cenim iskrene, vredne, hrabre i čestite ljude. Na svu sreću meni bliski prijatelji i porodica su takvi.

Grad u koji želite ponovo otići: Petra.

Jelo koje biste mogli jesti svakog dana: Sve vrste paste.

Kome najviše verujete: Svom suprugu.

Gde se najbolje odmorite: Nemam specijalno mesto za to, trudim se da uvek nađem vremena za odmor gde god da se nalazim.

Najbolji dan u životu: Današnji, svaki dan u kojem sam zdrava.

Poslednja laž na koju ste naseli: Ne sećam se.

Koliko ste aktivni na društvenim mrežama: Aktivna sam kada treba da najavim predstave u kojima igram i neke posebne događaje da istaknem, trudim se da ne preterujem.

Najlepši poklon koji ste dobili: Od svojih sestričina često dobijam crteže i stvarčice koje one prave, to su mi najvredniji pokloni.

Omiljena životinja: Pas.

Omiljeni muzičar ili bend: Thomas Quasthoff.

Omiljeni pisac: Ako već moram jednog da izdvojim, onda neka to bude Žoze Saramago.

Poslednja knjiga koju ste pročitali: „Suština milosrđa „ Piter Bruk.

Omiljeni filmski lik: Piter Selers kao Mr. Chance u filmu “ Being there“.

Sportski događaj koji Vam je ostao u sećanju: Pratim košarkaške utakmice kada igra naša reprezentacija, ali nema konkretnog događaja koji pamtim.

Tim za koji navijate: Za svakog pojedinca ili tim koji predstavlja našu zemlju.

Omiljena narodna izreka: „ Ako problem može da se reši, onda nema potrebe da se zbog njega brinemo. Ako ne može da se reši, onda je beskorisno brinuti zbog njega.“ Japanska poslovica.

Koje pitanje najviše mrzite: Svako koje je postavljeno tek reda radi.

Vaša najveća nada: Nemam nadu, imam veru. Svaki dan nam je novi dar i nova mogućnost koju trebamo iskoristiti za dobre i korisne stvari. Trudim se da tako živim.

Slični članci

Back to top button