Kultura

Ministarstvo kulture poziva organizacije civilnog sektora

Ministarstvo kulture i informisanja donelo je odluku da u Radnu grupu za izmene i dopune Zakona o javnom informisanju i medijima pozove organizacije civilnog sektora kao i državne organe i institucije za koje smatra da mogu da doprinesu na radu istog.

Pored predstavnika Ministarstva kulture i informisanja pozvano je i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo pravde, Ministarstvo finansija, Ministarstvo za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo privrede, Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikaciju, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog kao i Pokrajinska vlada da delegira svog predstavnika.

Ministarstvo uprkos tome što će Radna grupa imati veći broj članova od uobičajenog očekuje da će svi oni kojima je upućen poziv za delegiranjem članova koji će činiti ovu Radnu grupu predložiti osobe koje dobro poznaju stanje u medijima i imaju iskustvo u pisanju zakonskih normi. Na prvom sastanku koji bude održala ova grupa biće doneta zajednička odluka o svim postavljenim pitanjima Koalicije za slobodu medija.

Izražavamo zadovoljstvo što je Koalicija prepoznala napore Ministarstva da se stanje na medijskoj sceni uredi na najbolji način i u skladu sa opšteprihvaćenim standardima u oblasti javnog informisanja.

Slični članci

Back to top button