Reportaža

Bik Mališa od 1.710 kilograma atrakcija sajma u Novom Sadu

NOVI SAD (AA) – Jedna od atrakcija ovogodišnjeg 86. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, pored ogromnih mašina, jeste i živa grdosija koja se nalazi na izložbi goveda – bik težak 1.710 kilograma

Iako je zavidnih gabarita, ime mu je u deminutivu – Mališa, ali teško da i jedan posetilac najveće poljoprivredne sajamske manifestacije u regionu može da kaže da Mališa nije najveći bik na prostoru Novosadskog sajma, javlja Anadolu Agency (AA). 

Ovaj rogati mladić rodom iz Salaša Crnobarskog u opštini Bogatić u Mačvi 25. aprila napunio je pet godina, a ovo mu je treće učešće na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Kako kaže njegov vlasnik, Radenko Jeremić, Mališa iz godine u godinu dolazi sa sve većom kilažom i sada je bez premca na ovogodišnjem sajmu. 

„Više voli da leži, nego da stoji“, kroz osmeh govorio je Radenko. 

Uostalom, treba na tim nogama izneti tonu i više tereta. Mališin gazda navodi da nema poseban režim ishrane, ali mu hrane nikad ne nedostaje.

„Jede koliko hoće. Pojede od 12 do 14 kilograma koncentrovane hrane dnevno. A jede i sena po volji“, rekao je Jeremić. 

Na njegov impozantni gabarit ide srazmerno blaga narav. Po uzoru na crtanog bika Ferdinanda, čak je i bojažljiv pred nepoznatim ljudima koji dolaze da ga fotografišu ili ga pomaze. 

„Vidite i sami kakav je. Dovoljno je samo u oči da ga pogledate i sve će vam biti jasno o njegovoj naravi. Voli on i da poljubi, odnosno poliže one koji mu se dopadnu“, pričao je reporteru AA Radenko Jeremić, dok je Mališa kretao da „cmokne“ jednog od posetilaca koji ga je češkao između očiju. 

Posetioci Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu moći će da vide Mališu do petka 17. maja. 

Slični članci

Back to top button