Reportaža

Vidikovac iznad Valla, jednog od najdubljih kanjona na svijetu

- Zahvaljujući trospratnoj terasi za razgledanje izgrađenoj u dijelu nacionalnog parka planine Kure, koji se nalazi u granicama Pinarbasa, možete vidjeti ulazni dio kanjona Valla kao i planinu Kur

KASTAMONU (AA) – Vidikovac iznad jednog od najdubljih kanjona u svijetu, u provinciji Kastamon, na sjeveru Turske, otvoren je svečano za sve veći broj posjetitelja koji dolaze na to područje.

Terasa za razgledanje otvorena je na području Pinarbasa u okviru projekta regionalne uprave za zaštitu prirode i nacionalnih parkova (DKMP).

Zahvaljujući trospratnoj terasi za razgledanje izgrađenoj u dijelu nacionalnog parka planine Kure, posjetici mogu vidjeti ulazni dio kanjona Valla kao i planinu.

Guverner Kastamonua Yasar Karadeniz rekao je, nakon otvaranja terase, da se radi o terasi gdje možete osjetiti adrenalin.

“Za one koji vole avanturističke sportove, kanjon Valla je atraktivno mjesto. Takođe će biti atraktivno za ljubitelje prirode”, rekao je Karadeniz.

Sa novim ulaganjima u to područje smatraju da će privući još veći broj turista. 

 Distrikt Pinarbasi ima dva kanjona koji imaju ogroman potencijal zbog svojih prirodnih ljepota, atrakcija i pogodnosti za sportove u prirodi, poput planinarenja i penjanja.

Slični članci

Back to top button