Sport

Derbi bez golova

Istanbulski fudbalski rivali Galatasaray i Fenerbahče odigrali su neriješeno bez golova u 390. interkontinentalnom derbiju odigranom na stadionu Turk Telekom Arena u Istanbulu

ISTANBUL (AA) – Istanbulski fudbalski rivali Galatasaray i Fenerbahče odigrali su neriješeno bez golova u 390. interkontinentalnom derbiju odigranom na stadionu Turk Telekom Arena u Istanbulu.


Ljubitelji fudbala neće kazati da su uživali u večerašnjem drebiju, daleko je to bilo od kvalitetnog fudbala, a slab tempo bio je prisutan tokom cijele utakmice.

Falcao je u 49. minuti uspio poslati loptu u mrežu golmana Fenerbahčea, no sudija podiže zastavicu za nedozvoljenu poziciju. U nastavku je u kaznenom prostoru Fenerbahčea srušen fudbaler Galatasaraya, no nakon VAR analize sudija Cuney Cakir ukazuje da je prije ovog kontakta jedan od igrača Galate igrao rukom, stoga nije bilo ništa od penala.

Do kraja utakmice bez konkretnih prilika s obje strane, iako bi se moglo kazati da je Fenerbahče u par navrata zaprijetio domaćem golmanu. Ipak, rezultata do kraja nije bilo, još jedan istanbulski derbi okončan je bez golova, a kako statistike pokazao ovo je peti uzastopni remi Fenerbahčea i Galatasaraya.

Fenerbahče nakon ovog susreta sa 11 bodova ostaje na drugoj poziciji tabele turskog prvenstva, dok Galatasaray zauzima peto mjesto.

Slični članci

Back to top button