Novo

Stiže električni Volkswagen za 20.000 eura?

Ovo je svakako volkswagenova nedjelja. Njemački automobilski div je otvorio knjigu narudžbi za svoj prvi model iz linije ID – ID.3. Taj će automobil službenu premijeru imati na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu, a sada je stigla potvrda da će na istom mjestu biti predstavljen i najavni koncept za buduće električno vozilo ove marke čija će se cijena kretati do, odnosno oko 20.000 eura.

Drugim riječima, VW bi u Frankfurtu trebao najaviti model koji će se u VW-ovoj ponudi smjestiti ispod ID.3 te će vjerojatno nositi oznaku ID.1, dok bi oznaka ID.2 trebala biti rezervirana za mali električni crossover kji se očekuje 2023/2024.

Koliko je poznato frankfurtski koncept a time i konačni serijski model bi svojim dimenzijama trebao biti sličan modelu Polo. VW u njemu vidi modernu izvedbu “narodnog automobila”, a prvenstveno će ciljati na gradske kupce.

Za sada nije poznato kada će ovaj automobil stići na tržište, no neki nagađaju kako bi do toga moglo doći najkasnije 2022. Prije toga će ID.3 slijediti veći modeli temeljeni na studijama Crozz, Buzz, Vizzion i Roomzz.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button