Novo

Džaferović: Svi narodi u Sandžaku da nastave da grade zajednički život i jedinstvo

Bošnjačkog člana Predsjedništva BiH u Gradskoj kući o trenutnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u Novom Pazaru informisao je prvi čovek tog grada Nihat Biševac

NOVI PAZAR (AA) – Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović u dvodnevnoj je poseti Sandžaku. On je tokom dva dana boravio u Novom Pazaru i Sjenici gde je prisustvovao svečanosti povodom 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave.

Tokom svoje prve posete Sandžaku Džaferović je imao odvojene sastanke sa predsednikom Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDAS) i gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem.

Bošnjačkog člana Predsjedništva BiH u Gradskoj kući o trenutnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u Novom Pazaru informisao je prvi čovek tog grada Nihat Biševac.

„U ime svih građana Novog Pazara izražavam zadovoljstvo zbog posete člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića našem gradu. Na današnjem sastanku smo gospodina Džaferovića upoznali sa svim planovima razvoja ovog grada, ali i problemima i izazovima sa kojima se suočavamo. Preneo sam mu zadovoljstvo naših građana zbog bratskih i prijateljskih odnosa i dobre saradnje, posebno na polju kulture Novog Pazara sa gradovima iz Bosne i Hercegovine“, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Sandžaku i Bošnjacima potrebno je jedinstvo više nego ikada, poručio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović nakon razgovora sa gradonačelnikom novog Pazara Nihatom Biševcem.

„Želim svim građanima Sandžaka da poručim da nastave da grade svoj zajednički život u ovom regionu. Ono što posebno želim da poručim Bošnjacima Sandžaka je da nastave da grade jedinstvo, da čuvaju jedinstvo kao najvažniji preduslov za ostvarenje svih ciljeva. To sam ponovio svim važnim ljudima u ovom gradu. Nama kao narodu nedostaje jedinstvo, i vama u Sandžaku kao i nama u BiH. Jedinstvo je najvažnije, svi nekada, posebno političke partije ovde u Sandžaku moraju popustiti kako bi se sačuvalo jedinstvo. Gradonačelniku Biševcu čestitam na tome kako vodi ovaj grad. Obišao sam ga, sve je na svom mestu a iza toga stoji kvalitetan rad i trud“, rekao je Džaferović, javlja Anadolu Agency (AA). 

Nakon sastanka gosti su u pratnji domaćina obišli kulturno-istorijske spomenike u starom delu Novog Pazara.

Podsetimo, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović u Sandžaku je boravio na poziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) povodom 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave. Džaferović je sinoć u Novom Pazaru na svečanosti ispred BNV zajedno sa predsednikom te ustanove Esadom Džudžom podigao na jarbol zastavu Bošnjaka Sandžaka.

Slični članci

Back to top button