Novo

Besramno crnogorsko tužilaštvo

Podgoričkom listu “Pobjeda” nezvanično je potvrđeno da je Jovan Bajčetić iz Pljevalja saslušan i pušten, nakon što se tužilac izjasnio da nije bilo elemenata krivičnog djela u incidentu u kojem je, u subotu veče, napao sugrađanina Emira Pilava.

PLJEVLJA – “Napad na svog sugrađanina samo zato što je pripadnik islamske vjere je neprihvatljiv u 21. vijeku i očekujemo od nadležnih brzo rasvjetljenje ovog slučaja”, saopšteno je iz Bošnjačke stranke. Kako se ocjenjuje napad na Pljevljaka Emira Pilava od strane njegovog sugrađanina za svaku je osudu i “niko nema pravo da ugrožava drugoga, ponajmanje iz razloga ako je taj neko druge vjere”.

“Ugrožavati svog sugrađanina samo zato što je Bošnjak, uz poruku ‘marš u džamiju’, korak je unazad za cjelokupnu pljevaljsku zajednicu, poznatu kao primjer zajedničkog suživota.Ipak, vjerujemo da je riječ o izolovanom slučaju neodgovornog pojedinca, koji je potpaljen atmosferom mržnje prema pripadnicima Bošnjaka, koju imamo prilike da vidimo u posljednje vrijeme, i sam se odlučio da je ispolji na svom sugrađaninu”, smatraju iz Bošnjačke stranke, a prenosi SNews.

Ističe se da, kako je navedeno u saopštenju, izuzetno raduje pravovremena reakcija pljevaljske policije.

“Isto očekujemo od tužilaštva, da ispita okolnosti napada, da počinilac ovog gnusnog napada bude priveden pravdi.Pljevlja su primjer zajedničkog života svih njenih građana. Ovakvi i slični napadi neće ugroziti multietnički sklad u gradu”, poručili su iz Bošnjačke stranke (BS).

Imam Huesin-pašine džamije u Pljevljima Samir Kadribašić je ovim poodom na svom Fejsbuk profilu napisao da se u Pljevljima u subotu veče dogodio fašistički incident i da će ostati na obrazu tižilaštvu ako ne uradili li ništa po tom pitanju.

“Napadnut je momak samo zato što je musliman. Najprimitivnije psovke, gađanje čašom, pozivanje na nasilje i riječi “marš u džamiju” su šamar svakom normalnom građaninu Pljevalja. Treba pohvaliti reakciju policije koja je vrlo brzo pronašla nasilnika i priveli ga. Ali, čudi reakcija komunalne policije. Dvojica komunalnih policajaca su stajali sve vrijeme, čuli su i vidjeli šta se događalo. Zašto nisu kaznili grupu u kojoj je bio nasilnik zbog kršenja mjera? Zašto nisu, kao službena lica, ni na koji način odreagovali? Smješkali su se i posmatrali sve to”, naveo je Kadribašić.

On je dodao da je izgrednik i ranije poznat po sličnim ispadima kao da, poslije svega viđenog, zaista treba konstatovati da su u Pljevljima ugroženi svi normalni i vaspitani ljudi.

Tužilaštvo: Nije bilo elemenata krivičnog dela

Podgoričkom listu “Pobjeda” nezvanično je potvrđeno da je Jovan Bajčetić iz Pljevalja saslušan i pušten, nakon što se tužilac izjasnio da nije bilo elemenata krivičnog djela u incidentu u kojem je, u subotu veče, napao sugrađanina Emira Pilava.

“Pilav je prijavio policiji da ga je grupa mladića kada prošao pored jednog lokala gađala flašom. Nakon toga policiji je prijavio da je jedna osoba od njih Bajčetić. Prema nezvaničnim saznajima, policija je postupila po prijavi i od Bajčetića uzela izjavu. O svemu je obaviješteno i Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima, koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog djela”, objavila je Pobjeda.

Slični članci

Back to top button