Zdravlje

Strah od korona virusa: Političari u Tanzaniji se pozdravljaju nogama

Predsjednik Tanzanije John Magufuli je u utorak tokom susreta u u Zanzibaru opozicionog političara u toj zemlji Maalima Seifa Sharifa Hamada pozdravio tako što su nogama simulirali uobičajeno rukovanje kako bi izbjegli moguću zarazu korona virusom

ZANZIBAR (AA) – Korona virus je ostavio traga u brojnim sferama života u mnogim zemljama, pa tako i na sam način pozdravljanja među ljudima.

Naime, predsjednik Tanzanije John Magufuli je u utorak tokom susreta u u Zanzibaru opozicionog političara u toj zemlji Maalima Seifa Sharifa Hamada pozdravio tako što su nogama simulirali uobičajeno rukovanje kako bi izbjegli moguću zarazu korona virusom.

Ljudi su i u drugim zemljama počeli s novim načinima pozdravljanja bez dosadašnjeg rukovanja, kako bi umanjili rizik od zaraze korona virusom i spriječili njegovo širenje.

Jedan od primjera je i slučaj njemačkog ministra unutrašnjih poslova Horsta Seehofera koji se nije rukovao s kancelarkom Angelom Merkel zbog epidemije korona virusa.

Merkel je u ponedjeljak stigla na samit integracija i nije se rukovala s prisutnim. Međutim, do nje je sjedio ministar Seehofer kojem je pružila ruku. Njemački ministar je odbio rukovanje uz riječi: “Ne, ne.” Njemačka kancelarka se samo nasmijala na to i kazala da razumije.

Slični članci

Back to top button