Zdravlje

Spahić: u Novom Pazaru nema koronavirusa

NOVI PAZAR – U Novom Pazaru i Tutinu nema zabeleženih slučajeva koronavirusa, a zdravstvene ustanove se pridržavaju mera koje su propisali Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje Srbije, rekao je direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić.

On je radiju Sto plus kazao da su se do sada lekarima javile 32 osobe koje dolaze sa prostora na kojem je koronavirus rasprostranjen, da im je određen epidemiološki nadzor od 14 dana i da se svi dobro osećaju.

“Opšta bolnica u Novom Pazaru, kao i domovi zdravlja u ovom gradu i Tutinu su obezbedili posebne prostorije za izolaciju i prijem pacijenata, imaju dovoljno dezinfekcionih sredstava, kao i maski i zaštitnih odela. Razrađen je i scenario u slučaju velikog broja obolelih, formirano je pet mobilnih ekipa i četiri ekipe za dezinfekciju”, rekao je Spahić.

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru uveo je poseban broj telefona (063/16-23-776) na koji građani, pogotovo oni koji imaju simptome respiratornih infekcija, od dežurnih lekara mogu dobiti sve neophodne informacije i preporuke o daljem postupanju.

Slični članci

Back to top button