Novo

Uklonjena zastitna ograda ispred Predsjedništva Srbije

Sjedište predsjednika Republike Srbije od jutros je, bez zaštitnih barijera.

BEOGRAD–Radnici “Beograd puta”, naime, uklonili su zaštitnu ogradu ispred zgrade Predsjedništva na Andrićevom vijencu, po nalogu  Vučića, nakon što su tokom protesta “1 od 5 miliona” demonstranti pokušali da nasilno uklone bezbjednosnu barijeru i uđu u zgradu, u kojoj je sjedište predsjednika Republike.

To znači da će građanima sada praktično biti omogućen pristup do samog ulaza u zgradu Predsedništva.

Savjetnica za medije predsjednika Republike Suzana Vasiljević rekla je da je to, inače, protivno svim bezbjednosnim preporukama i zakonu, ali, kako kaže, građani će sada moći da priđu do samih vrata da se ne bi pravila fama od događaja, kakav se odigrao ispred Predsjedništva u subotu uveče.

“Ovo je jedinstven primjer u svijetu, ali da probamo da pokažemo kako Srbija može i kako je Srbija demokratska zemlja, koja je otvorila prostor oko zgrade. Nadamo se da će svi umjeti to da poštuju i da će se sa poštovanjem odnositi prema objektima koji su simbol države”, rekla je Vasiljević.

Ponovila je da će, po nalogu predsjednika, sam ulaz ubuduće obezbjedjivati pripadnice specijalne jedinice Kobre, sa oznakama i, vjerovatno, u vojnim unoformama, kako ne bi bilo spekulacija o tome ko obezbjedjuje zgradu.

“Ovu zgradu jedino i isključivo obezbjedjuju pripadnici specijalne jedinice Kobre, kao i u prošlu subotu”, podvukla je Vasiljević.

Slični članci

Back to top button