Globus

U Iranu od posljedica koronavirusa preminulo 66 osoba

Iranski zvaničnici navode da je najviše slučajeva koronavirusa u Teheranu, Qomu, Gilanu i Markaziju

TAHERAN (AA) – Usljed zaraze novim tipom koronavirusa u Iranu je preminulo još 12 osoba, a potvrđena su i 523 nova slučaja zaraze.

Zamjenik ministra zdravstva Ali Rıza Reisi, potvrdio je da je broj smrtnih slučajeva povećan na 66, a zaraženih na 1.501.

Potvrdio je u ponedjeljak u Teheranu da je od posljedica koronavirusa preminulo još 12 osoba. Reisi je kazao i da je zbog koronavirusa testirano 4.312 osoba.

Potvrdio je i da je ozdravila 291 osoba. Iranski zvaničnici navode da je najviše slučajeva koronavirusa u Teheranu, Qomu, Gilanu i Markaziju.

U cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusom u Teheranu, u Iranu, kontinuirano se vrši dezinfekcija sredstava javnog prijevoza, ali i stajališta.

Jedna od mjera protiv širenja koronavirusa u Teheranu, jeste i dezinfekcija na trgu Azadi.

Podršku ovim aktivnostima na aveniji Inqilab, pružaju i pripadnici snaga sigurnosti.

Ekipe Grada Teherana svako veče dezinfikuju metro, ali i druga sredstva javnog prijevoza.

Lokalni zvaničnici pozvali su građane da što manje koriste javni prijevoz, a korištenje metroa je manje za 70 posto nego inače.

Koronavirusom, koji se prvi put pojavio u Kini, zaraženo je više od 89.000 ljudi u svijetu, a smrtno je stradalo preko 3.000. Koronavirus, koji je službeno nazvan COVID-19, se krajem prošle godine pojavio i brzo proširio u kineskom gradu Wuhanu, a slučajevi zaraze potvrđeni su u više od 50 zemalja širom svijeta.

Slični članci

Back to top button