Globus

Teroristički napad u Turskoj: Osumnjičena uhapšena. Priznala učešće

Istanbulska policija je nakon terorističkog napada uhapsila je 46 osumnjičenih u operacijama na 21 lokaciji, nakon pregleda snimaka sa 1.200 nadzornih kamera.

ISTANBUL, 14. novembar 2022.(FoNet) – Turska vlada okrivila je danas kurdske militante za eksploziju u kojoj je poginulo šest osoba, a 81 je povređena u glavnoj istanbulskoj trgovačkoj ulici Istakal, policija je privela 46 osumnjičenih i objavila da je 23-godišnja državljanka Sirija Ahlam Albašir priznala odgovornost za teroristički napad.

Ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu rekao je da su Radnička partija Kurdistana (PKK) i milicija sirijskih Kurda IPG, za koju Ankara kaže da je krilo PKK, odgovorne za napad u aveniju Istiklal.

Istragom turske policije utvrđeno da je teroristkinja koja je izvela napad u Istanbulu naređenje dobila iz centra terorističke organizacije PKK/PYD/YPG u Kobaniju, u Siriji, javila je agencija Anadolija.

Kasno sinoć u istanbulskoj četvrti Kučukčekmeče uhapšena je 23-godišnja državljanka Sirije Ahlam Albašir, a u saopštenju se navodi kako je utvrđeno da je “teroristkinja koja je izvela napad u Istanbulu naređenje dobila iz centra terorističke organizacije PKK/PYD/YPG u Kobaniju, u Siriji”.

Albašir je, tvrdi turska polcija, priznala je obuku terorističke organizacije PKK/PYD/YPG za obaveštajce, kao i da je iz sirijskog Afrina ilegalno ušla u Tursku.

Istanbulska policija je nakon terorističkog napada uhapsila je 46 osumnjičenih u operacijama na 21 lokaciji, nakon pregleda snimaka sa 1.200 nadzornih kamera.

Uprava policije u Istanbulu laboratorijskim nalazima utvrdila da je u napadu korišćen eksploziv TNT.

U jučerašnjoj eksploziji u istanbulskoj ulici Istiklal poginulo je šest, a povrijeđena je 81 osoba, među kojima i jedna državljana Srbije, Nišlijka koja je sa grupom turista boravila u Istanbulu.

Iz bolnica je posle ukazane pomoći pušteno 50 povređenih, petoro pacijenata je na intenzivnoj nezi. 

Slični članci

Back to top button