Globus

Oružani sukobi u Jammu i Kashmiru: Poginuo pakistanski vojnik

Glasnogovornik pakistanske vojske general Asif Ghafoor je na Twitteru objavio kako je u mjestu Buttal poginuo pakistanski vojnik na dužnosti, te kako su na njega vatru otvorili pripadnici indijskih oružanih snaga

ISLAMABAD (AA) – Jedan pakistanski vojnik poginuo je nakon što su pripadnici indijske vojske otvorili vatru na liniji razgraničenja u regiji Jammu i Kashmir.

Glasnogovornik pakistanske vojske general Asif Ghafoor je na Twitteru objavio kako je u mjestu Buttal poginuo pakistanski vojnik na dužnosti, te kako su na njega vatru otvorili pripadnici indijskih oružanih snaga.

Najmanje deset osoba ubijeno je jučer u oružanom sukobu u regiji Jammu i Kashmir, a pakistanska vojska tvrdi da je indijska vojska započela sukob u mjestu Leepa na liniji razgraničenja u kriznom Jammu i Kashmiru. 

U saopćenju je navedeno da su u razmjeni vatre život izgubila petorica indijskih i trojica pakistanskih vojnika. Uporedo s tim, indijska vojska je granatirala pogranično pakistansko selo Poonch, a u napadima je ubijeno najmanje dvoje civila.

Jammu i Kashmir je višedecenijsko poprište političke krize koja je ponovo eskalirala početkom ovog mjeseca nakon što su vlasti Indije ukinule specijalni status koji je ta pokrajina imala više od pola stoljeća.

Slični članci

Back to top button