Globus

U izraelskim vazdušnim napadima na Siriju i Pojas Gaze ubijena dva Palestinca

Meta izraelskih napada bili su položaje Islamskog džihada u Siriji i Pojasu Gaze

JERUSALIM (AA) – Izraelski borbeni avioni izveli su u nedjelju kasno uvečer vazdušne udare na položaje palestinske grupe Islamski džihad u Siriji i Pojasu Gaze ubivši dvojicu aktivista pokreta otpora, objavili su iz vojske Izraela, prenosi Anadolu Agency (AA).

U saopštenju izraelske vojske se navodi da su borbeni avioni pogodili ciljeve Islamskog džihada u gradu Adliya, južno od Damaska, koje grupa navodno koristi za “razvoj oružja, proizvodnju raketnog goriva i obučavanje boraca“. Dodaje se da su izraelske snage pogodile i nekoliko meta u gradu Rafahu, na jugu Pojasa Gaze.

Islamski džihad je također, potvrdio da su izraelski borbeni avioni izveli napad, te da su smrtno stradala dva njihova člana.

“Ovaj kukavički čin agresije u Damasku bio je odraz neprijateljskog neuspjeha da se suprotstavi našim borcima unutar okupirane Palestine“, navedeno je u saopštenju Islamskog džihada.

Palestinsko ministarstvo zdravstva također, je saopštilo da su četiri osobe povrijeđene u izraelskim napadima na položaje Islamskog džihada u Pojasu Gaze.

Napadi su uslijedili nekoliko sati nakon što je jedan Palestinac ubijen, a tri osobe povrijeđene u izraelskoj vatri u blizini sigurnosne zone u Pojasu Gaze.

Slični članci

Back to top button