Politika

Memić: Čast i obaveza

NOVI PAZAR – Potpredsjednik Sandžačke demokratske partije (SDP) Husein Memić izjavio je danas da kandidaturu za ministra turizma i omladine vidi kao “veliku čast i obavezu” i da se nada da će uspjeti da napravi dobar rezultat.

On je u izjavi za radio Sto plus kazao da je još uvijek rano da govori o planovima ministarstva na čijem će čelu biti.

“Prvo namjeravam da sednem sa svojim saradnicima i detaljno se upoznam sa dosadašnjim radom, koji je bio za svaku pohvalu. Razgovaraću sa prethodnicom Tatjanom Matić, koja je odlično radila svoj posao, kao i Vanjom Udovičićem kako bih se upoznao sa dosadašnjim radom i budućim planovima usmjerenim na polju omladinske politike”, rekao je Memić.

“Ostaću nosilac liste i učestvovati na izborima. Biću vijećnik u novom sazivu Vijeća, tu nema nikakvih zakonskih smetnji. Smatram da je to još jedna prednost, jer se kao vijećnik – ministar, još efikasnije mogu zalagati za unapređenje prava Bošnjaka”, dodao je Memić.

Ministar bez portfelja u Vladi biće Edin Đerlek iz SPP. Kako javlja Sandzakpress, moguće je da će Đerlek dobiti nadležnost na razvoju nedovoljno razvijenih područija.

Slični članci

Back to top button