Politika

Predviđena izgradnja stadiona u Novopazarskoj Banji

NOVI PAZAR – Skupština Novog Pazara usvojila je danas prvi rebalans budžeta za 2020. godinu, kojim je on smanjen za 80 miliona dinara i sada iznosi tri milijarde i 150 miliona dinara.

Planirani budžetski deficit ostao je na istom nivou i iznosi nešto preko 117 miliona dinara.

Tim dokumentom predviđeno je izdvajanje 22 miliona dinara iz budžeta grada za zapošljavanje ukupno 150 osoba, od kojih će 20 biti u sklopu programa stručne prakse, dok će 130 biti angažovano na javnim radovima.

Glasovima svih odbornika usvojena je i Strategija bezbednosti saobraćaja na putevima kojom se planira da Novi Pazar bude među pet najsigurnijih gradova u Srbiji i da do 2025. godine bude prepolovljen broj poginulih i teško povređenih u saobraćaju, u odnosu na 2015. godinu.

Sve odborničke grupe podržale su i odluku o ostvarivanju prava na novčanu pomoć jednoroditeljskim porodicama kojom je predviđeno da takve porodice dva puta godišnje dobijaju po 8.000 dinara.

Većinom glasova usvojen je predlog odluke o pokretanju postupka o prenosu prava svojine sa države na grad nad parcelom u Novopazarskoj Banji, a na kojoj je predviđena izgradnja fudbalskog stadiona.

Slični članci

Back to top button