Politika

Bačevac apelovao u Skupštini: zaštiti đake u saobraćaju i zaposliti nove saobraćajce

Grad Novi Pazar ima sedam osnovnih škola koje su u neposrednoj blizini državnih puteva, napomenuo narodni poslanik iz Novog Pazara.

Govoreći o saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila prije dva dana u novopazarskom naselju Selakovc, kada su teško povrijeđeni majka (27) i dijete, narodni poslanik SDP dr Muamer Bačevac zatražio je od direktora JP Putevi Srbije da što prije postavi usporivače brzine (ležeće policajce) na ovim problematičnim dionicama državnog puta koji prolazi kroz sami grad.

“Ukoliko je to baš toliki problem, onda postavljam pitanje direktoru JK Putevi Srbije, zašto se na ovim problematičnim lokacijama ne postave kamere koje bilježe brzinu kretanja vozila?, zapitao je Bačevac tokom skupštinske rasprave.

On je naglasio da lokalna samouprava nema ingerencije da na državnim putevima postavlja ležeće policajce i to označio kao veliki nedostatak u pravnom sistemu naše države.

“Apelujem na ministra unutrašnjih poslova gospodina Stefanovica do hitno ojača saobraćajno odjeljenje pri Polcijskoj upravi u Novom Pazaru i iznanađe načina za upošljavanje još saobraćajnih policajaca, jer je evidentno da nema dovoljno saobraćajaca u gradu, a čini mi se ni na teritoriji cijele države“, poručio je narodni poslanik SDP-a.

On je podsjetio da je Savjet za bezbednost saobraćaja Grada Novog Pazara takodje apelovao na republičke institucije, koje su nadlježne za puteve drugog reda, da dozvole regulaciju saobraćaja, naročito u zoni škola.

Grad Novi Pazar ima sedam osnovnih škola koje su u neposrednoj blizini državnih puteva.

“Bezbjednost pješaka, posebno djece koja svakodnevno idu u škole mora nam biti na prvom mjestu pa stoga tražim od nadlježnih, u ovom slučaju prije svih JP Puteva Srbije i saobraćajne policije da što prije pristupe riješavanju ovog problema” naglasio je Bačevac.

Slični članci

Back to top button