Sport

Lejla Tanović četvrti put balkanska prvakinja

Desetorostruka državna prvakinja i najuspješnija bh. biciklistkinja Lejla Tanović odbranila je balkansku titulu u elite kategoriji na šampionatu održanom u Srbiji

SARAJEVO (AA) – Desetorostruka državna prvakinja i najuspješnija bh. biciklistkinja Lejla Tanović odbranila je balkansku titulu u elite kategoriji na šampionatu održanom u Srbiji.

Tanović je tako četvrti put zaredom osvojila Balkansko prvenstvo dok je drugu poziciju zauzela Teodora Savić-Popović, reprezentativka Srbije, a na trećem mjestu završila je reprezentativka Turske Esra Kurkcu.

Tanović je prvu poziciju zauzela od samog starta i čuvala je sve do kraja utrke pobijedivši sa prednošću od sedam minuta. Osvajanjem prvog mjesta Lejla je osvojila novih 30 UCI bodova za svjetsku ranking listu i olimpijsku normu s obzirom da se utrka nalazila u kalendaru Svjetske biciklističke federacije sa kategorijom UCI C2.

“Nevjerovatan je osjećaj obući dres balkanske prvakinje po četvrti put zaredom i veoma sam sretna radi toga. Utrka je bilo iznimno naporna s obzirom da smo startali u najtoplijem periodu dana, ali na samom startu osjećala sam se veoma dobro tako da sam preuzela vodstvo koje sam čuvala do kraja utrke. Konkurencija je kao i svake godine bila izazovna ali drago mi je da sam uspjela odnijeti pobjedu”, rekla je Lejla Tanović, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Za takmičarku Bosne i Hercegovine ovo je bila deseta pobjeda u karijeri na UCI utrkama, treća ove sezone.

Slični članci

Back to top button