Sport

Španiji zlato, Argentini srebro

Košarkaška reprezentacija Španije osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu koje se igralo u Kini, a u finalu su uvjerljivo savladali selekciju Argentine.

Posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u dvorani “Cadillac“ u Pekingu Špranija je rezultatom 95:75 pobijedila selekciju Argentine.

Španci su bolje otvorili meč i već u prvoj četvrtini poveli sa 23:14, a na kraju prvog poluvremena rezultat je bio 43:31 u korist Španije.

Ključ uspjeha Španaca u prvom poluvremenu bila je izuzetno kvalitetna odbrana i solidna realizacija u napadu, a o čemu ponajbolje govori činjenica da najbolji Argentinac Luis Scola u prvom poluvremenu nije dao niti jedan koš.

Argentinci ni na početku drugog poluvremena nisu uspjeli naći formulu za špansku odbranu pa su Španjolci do kraja meča rutinski kontrolisali igru na terenu i doli do uvjerljive pobjede.

U ranijem terminu danas su košarkaši Francuske osvojili treće mjesto nakon što su pobijedlili selekciju Australije rezultatom 67:59.

Australci su vodili tokom većeg dijela meča, a Francuzi su do uvjerljive pobjede došli velikim preokretom u posljednjoj četvrtini.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button