Sport

Zmajevi pobjedom završili kvalifikacije za EURO: Lihtenštajn poražen s 0:3

Golovima Eldara Čivića (57. minuti) i Armina Hodžića (64. i 72. minuti) reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je u Vaduzu protiv selekcije Lihtenstajna rezultatom 0:3

SARAJEVO (AA) – Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras u Vaduzu selekciju Lihtenštajna rezultatom 0:3, u desetom i zadnjem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine. Iako pobjedom, Zmajevi kvalifikacije završavaju bez plasmana na Europsko prvenstvo, a priliku da to ostvare imat će kroz utakmicu baraža u martu 2020. godine.


Prvi dio susreta na nacionalnom stadionu Reihnpark u Vaduzu bez konkretnih prilika, moglo bi se reći da je blago bolja bila reprezentacija BiH.


Prva značajnija prilika izabranika Prosinečkog dolazi tek u 38. minuti, Haris Duljević prolazi po lijevoj strani, dodaje loptu Arminu Hodžiću koji snažno šutira, no odlično je tamo postavljen golman Lichtenštajna Benjamin Buechel. Lopta se vraća do Harisa Hajradinovića, koji loptu šalje iznad prečke.


Još jedan pokušaj Hodžića u 44. minuti, blokira odbrana Lichtenštajna, lopta ide u korner. Prvo poluvrijeme završeno bez golova. Puno bolja igra Zmajeva u drugom poluvremenu, a visok tempo urodio je plodom već u 57. minuti kada mrežu domaćih trese Eldar Čivić, BiH vodi s 0:1. Svega sedam minuta kasnije, u 64. minuti Armin Hodžić povećava vodstvo Zmajeva na 0:2.


U 70. minuti u igru ulazi Edin Džeko, koji zamjenjuje Marka Mihojevića.
Armin Hodžić večeras je raspoložen za golove, u 72. minuti BiH donosi vodstvo od 0:3. Hodžić postiže dva gola za manje od 10 minuta. U nastavku par prilika za kapitena reprezentacije BiH Edina Džeku, no promjene rezultata nije bilo. Konačan rezultat Lihtenštajn – BiH 0:3.

Reprezentacija BiH kvalifikacije završava na četvrtom mjestu grupe “J”.

Slični članci

Back to top button