Sport

Ramos: Ostajem u Real Madridu do penzije

Ramos je sazvao druženje s novinarima kako bi razjasnio špekulacije koje su uslijedile nakon što je predsjednik Reala Florentino Perez izjavio da mu je Ramos rekao o kineskoj ponudi

MADRID (AA) – Kapiten Real Madrida Sergio Ramos izjavio je na vanrednoj konferenciji za novinare da ostaje u Madridu usprkos bogatoj ponudi iz Kine.

Ramos je sazvao druženje s novinarima kako bi razjasnio špekulacije koje su uslijedile nakon što je predsjednik Reala Florentino Perez izjavio da mu je Ramos rekao o kineskoj ponudi.

“Postoji ponuda i ona bi bila neka alternativa kada se ovdje ne bih osjećao poželjnim. Ali, sve je jasno, ne želim otići iz Reala, uz odštetu ili bez nje. Volim ovaj klub i želim ovdje okončati karijeru. Oduvijek sam govorio da mi je san dočekati igračku penziju u ovom klubu. Bilo je puno glasina u posljednje vrijeme, zato želim to razjasniti i odagnati bilo kakve dileme”, rekao je Ramos.

Istakao je da je o svemu razgovarao s Perezom te kazao da nikada nije bio u svađi s predsjednikom Reala, kao što su neki mediji pisali.

“Održao sam privatni sastanak s predsjednikom Perezom i obavijestio ga o ponudi iz Kine. Radilo se o privatnom razgovoru, ali on je procurio u javnost, a rezultat su nagađanja koja vidimo posljednjih dana. Zato sam i sazvao ovu konferenciju. Želim o svemu razgovarati otvoreno, ne želim da bilo ko sumnja u moju lojalnost ovom klubu. Zvižduci navijača? Navijači zvižde kad žele izvući neku reakciju od igrača. Ja sam dobio svoju porciju zvižduka, ali čak su i Ronaldu zviždali”, kazao je Ramos.

Ramos je u Real stigao 2005. godine iz Seville. Od tada je za “kraljevski klub” odigrao 606 takmičarskih utakmica i postigao 84 gola. U dresu reprezentacije Španije nastupio je 183 puta uz 18 pogodaka.

photo: AA

Slični članci

Back to top button