Društvo

Rektor Šumarac poželeo dobrodošlicu studentima

NOVI PAZAR – „Odabrali ste pravi univerzitet,  na kojem su studenti u prvom planu. Neophodno je da redovno dolazite na nastavu i ozbiljno se posvetite učenju. Čuveni Albert Anštajn je rekao da je u svakom uspehu 90 odsto rada i 10 odsto talenta “ – rekao je danas na  svečanosti povodom  prijema studenata prve godine osnovnih i integrisanih akademskih studija, v. d. rektora Državnog univerziteta u Novom Pazaru prof. dr  Dragoslav Šumarac.

„Vi pripadate generaciji, koja je zbog pandemije korona virusa  imala dosta časova  na daljinu, pa na studijama treba da učinite dodatne napore“- istakao je Šumarac.

 On je novoj, 17. generaciji Državnog univerziteta, u kojoj je oko 800 mladića i devojaka,  poručio da studije zahtevaju  mnogo truda i učenja, ali da će imati maksimalnu podršku ove institucije.

Studentima sa pojedinačnih studijskih programa prorektor Državnog univerziteta prof. dr Zana Dolićanin simbolično je uručila indekse. Prilikom podele indeksa studenti su bili u prilici i da upoznaju svoje nastavnike.

Brucošima je dobrodošlicu poželeo i Denis Demirović, student-prorektor Džavnog univerziteta.

Slični članci

Back to top button