Društvo

Sporazum o slobodnoj trgovini Evroazijske unije i Srbije biće potpisan 1. oktobra

Sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom unijom Srbiji omogućava pristup tržištu od 180 miliona ljudi, a takođe su prošireni obim i vrsta roba koje će se iz zemlje izvoziti na tržište Evroazijske unije

BEOGRAD (AA) – Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske unije biće potpisan 1. oktobra u Sočiju, saglasili su se danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i ministarka trgovine Evroazijske ekonomske unije Veronika Nikišina.

Kako je saopšteno iz Ljajićevog ministarstva, Nikšina je danas u Sankt Peterburgu informisala Ljajića da je dobijena saglasnost svih država članica Evroazijske unije čime je napravljen odlučujući korak ka konačnom potpisivanju ovog sporazuma.

Ljajić i Nikišina su se saglasili da se pravno-tehnička redakcija teksta sporazuma završi do kraja juna, dok bi u septembru bio održan poslovni forum privrednika iz Srbije i zemalja članica Evroazijske unije, kako bi se upoznali sa prednostima koje donosi ovaj sporazum.

Sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom unijom Srbiji omogućava pristup tržištu od 180 miliona ljudi, a takođe su prošireni obim i vrsta roba koje će se iz zemlje izvoziti na tržište Evroazijske unije.

Evroazijsku ekonomsku uniju čine Rusija, Belorusija, Кazahstan, Jermenija i Кirgistan.

Slični članci

Back to top button