Društvo

Husein Memić nosilac liste SDP na izborima za BNV

NOVI PAZAR – Sandžačka demokratska partija (SDP) imaće svoju listu na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) koju će predvoditi potpredsednik te stranke i direktor Kulturnog centra Husein Memić.

Za razliku od prethodnih godina, kada je ta partija podržavala druge liste, ove godine na izbore za BNV izlazi “u svom punom kapacitetu, sa svojom listom i svojim nosiocem liste”.

Memić je ocenio da su ga za tu kandidaturu predložili rezultati koje je postigao kao direktor Kulturnog centra, te takvu odluku partije nazvao „velikim amanetom“.

“Ti rezultati koje smo mi postigli kao tim, želimo da to budu rezultati kada pobedimo na izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće. Pre dva dana sam dobio podršku ljudi iz drugih političkih partija. Mi želimo da pravimo bratstvo i jedinstvo. Ovo neće biti svađalačka kampanja, od nas neće biti sigurno, ali umećemo da odgovorimo. Želimo da ovo budu izbori, na kojima ćemo kada pobedimo, pružiti ruku svima i raditi zajedno u interesu Bošnjaka”, rekao je Memić.

Izbori za nacionalne savete zakazani su za 13. novembar. Osim SDP-a, učestvovanje na predstojećim izborima nedavno je najavio i lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić, a očekuje se da svoju listu ima i SDA Sandžaka.

izvor: radio Sto plus

Slični članci

Back to top button