Društvo

11.07.2021. Srebrenica

Komemoraciji u Potočarima ne prisustvuje niko od zvaničnika Srbije, a najavljeno je prisustvo delagacije Vlade Republike Srpske.

SREBRENICA, 11. jul 2021.(FoNet) – U Potočarima kod Srebrenice počela je komemoracijia srebreničkim žrtvama tokom koje će biti sahranjeni posmrtni ostaci još 19 ubijenih u julu 1995. godine.

“Ova hala bila je sabirni centar i logor za Bošnjake. Veliki broj njih ubijen je baš na ovom mestu”, naveo je je voditelj komemoracije, javlja N1 BiH.

Zamenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić rekao je da je “bol za voljenima ista svakog dana već 26 godina” i naglasio da su Srebreničani i dalje, nakon svakog 11. jula, sami i bore se s brojnim izazovima, među kojima je i negiranje genocida.

Komemoraciji u Potočarima ne prisustvuje niko od zvaničnika Srbije, a najavljeno je prisustvo delagacije Vlade Republike Srpske.

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari do sada su ukopane 6.652 žrtve, dok je na drugim lokacijama, u skladu sa željama porodica, sahranjeno još 237 žrtava.

Šef delegacije EU u BiH Juhan Satler rekao je kako danas došao da oda počast žrtvama genocida i njihovim porodicama.

On je ocenio da je odluka Saveta ministara NiH da 11. jul ne bude Dan žalosti u celoj BiH “šamar porodicama koje danas ukopvaju svoje voljene”.

Slični članci

Back to top button