Društvo

Kao u Titovo vreme: Akcijaši grade plažu u Novom Pazaru

Beograd -- Omladinske radne brigade iz Srbije, Severne Makedonije i BiH učestvovaće u Novom Pazaru u radnoj akciji na izgradnji plaže.

Planirano je da akcija traje do 21. jula.

Predsednica Upravnog odbora Udruženja učesnika omadinskih radnih akcija Srbije Dragana Andrić kaže da će se raditi na uređenju priobalja jezera Gazivode, kako bi se napravila plaža, odnosno novi rekreativno-sportski centar u Novom Pazaru.

Akcija se odvija pod sloganom “Radne akcije za nove generacije” u okviru projekta Saveza udruženja učesnika omladinskih radnih akcija Srbije – SORAS.

Učestvuju dve omladinske brigade iz Srbije i Beograda.

Jednu organizuje Savez udruženja omladinskih radnih akcija Srbije i u njoj su brigadiri iz više gradova Srbije, a drugu brigadu organizuje Udruženje učesnika omladinskih radnih akcija Beograda.

Obe brigade se sastoje od 20 učesnika, i to 16 omladinaca i četiri veterana.

Biće i dve brigade iz Severne Makedonije iz Ohrida ORB “Breg na mladosta” i iz Kumanova ORB “Kumanovski akcijaši”, brigada iz BiH iz Lopara ORB “Majevički akcijaši” i samog Novog Pazara ORB “Rifat Škrijel Laki”. Sedmodnevno druženje će mladima omogućiti da se bolje upoznaju, razmene iskustva, zajednički rade na uređenju životne sredine u Novom Pazaru, nauče korisne stvari i dobro se zabave.

Brigadiri će ići na izlete i u obilaske spomenika kulture, takmičiti se u sportskim disciplinama, pohadjati radionice, posećivati muzički festival, ići zajedno u pozorište…

Slični članci

Back to top button