Društvo

Peticija – lekari traže smenu Meha Mahmutovića

NOVI PAZAR -Među lekarima specijalistima koji su potpisali peticiju za smenu vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića je i jedno vreme jedini infektolog u toj zdravstvenoj ustanovi Lejla Ćeranić kao i, kako kažu, mnogo njih koji su direktno učestvovali u lečenju obolelih od kovida-19.

Na spisku potpisanih doktora, do kojeg je došao radio Sto plus, nalazi se i pneumoftiziolog Jasmina Osmanović, anesteziolozi Lajla Sebečevac i Mithat Mušić, kao i internisti Danica Ilić, Nermina Kačar, Izet Pljakić, Safet Muratović i Muamer Suljić.

Smenu Mahmutovića i njegovih saradnika traže i kardiolog Denis Bošnjak, hirurzi Džemail Detanac, Mehmed Mujdragić, Dragoš Vasović, Enes Zogić, Dževad Sebečevac, Omer Bačevac, Nermin Badić i oftalmolozi Nelica Vasović, Dženana Detanac, Zana Dolićanin i Amer Nuhović.

Peticiju su potpisali i ginekolozi Suada Gicić Skenderi, Suada Tutić Ćorović, Nedžib Numanović, pedijatri Ruža Kaličanin i Suada Malićević, reumatolog Verica Radović, neurolozi Muamera Dolićanin i Nedžad Sinanović, psihijatri Amir Kajkuš i Enes Salković.

Na spisku su i otorinolaringolog Faruk Pljakić, fizijatri Muamera Redžepagić, Fahrija Kočan i Edita Ćatović i specijalisti biohemije Adela Mušić i fizikalne medicine i rehabilitacije Semiha Mušić.

Peticiju za smenu Mahmutovića potpisala trećina specijalista Opšte bolnice jer ga, kako su nam rekli, smatraju najodgovornijim za loše stanje u toj zdravstvenoj ustanovi i lošu organizaciju rada službi tokom epidemije kovida-19.

Oni su najavili da će se narednih dana obratiti javnosti i obrazložiti razloge za svoj zahtev koji su uputili ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, premijerki Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

izvor: Sto plus

Slični članci

Back to top button