Društvo

Napadnut novinar Milinović

Novinar Daško Milinović pretučen je jutros, oko 6:45 časova, u Ulici vojvode Knićanina u Novom Sadu, prilikom odlaska na posao, saznaje portal 021.rs, kome je potvrđeno da se Milinović, deo poznatog dvojca “Daško i Mlađa”, nalazi u Urgentnom centru.

Milinović je, kako prenosi 021.rs, tokom emisije “Alarm sa Daškom i Mlađom” izjavio je da se napad dogodio u blizini Osnovne škole “Vasa Stajić”. Kako je objasnio, poprskan je suzavcem u oči, a dvojica mladića su ga napala šipkom.

“Napali su me jadnici, dvojica mladih neutreniranih fašista koji su me čekali. Jedan od njih me je poprskao suzavcem, preporučio bih im da za sledeći put kupe bolji suzavac. Krvarim iz ruke, šipka im nije bila lošeg kvaliteta”, rekao je Milinović, i dodao da bi mogao da ih prepozna pošto je juče primetio da ga ista dvojica čekaju.

Njegov kolega Mladen Mlađa Urdarević ocenio je za 021.rs da je jutrošnji događaj pravi pokazatelj u kakvoj državi živimo.

Potvrdio je da je Daško (Milinović) trenutno u Urgentnom centru, i pretpostavlja da će oni da prijave slučaj policiji po službenoj dužnosti. “Njega su prvo poprskali suzavcem, zatim su pokušali da ga udare šipkom u glavu, te je on štiteći lice postavio ruku koja je sada povređena i iz koje krvari. Ovo je način da se slobodnomisleći čovek spreči da kaže ono što misli. U pitanju je očigledan i organizovani napad na njega”, rekao je Urdarević za 021.rs.

Slični članci

Back to top button