Društvo

Gojković: seksualno nasilje nad devojčicama i ženama neprihvatljivo

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je danas, povodom hapšenja vlasnika poznate škole glume, da čitavo društvo treba da podrži devojke koje su ga prijavile za seksualno nasilje, a na nadležnim organima je da hitno i efikasno reaguju u ovom slučaju.

„Ispovest mlade glumice Milene Radulović, koja svodoči o stravičnom seksualnom nasilju koje je preživela u poznatoj školi glume, sa razlogom je uznemirilo čitavo naše društvo i pokazalo da je seksualno nasilje nad decom i ženama prisutno, često prikriveno i zato je neophodno da sve žrtve imaju jasnu podršku svih nas i u borbi koju vode”, rekla je Maja Gojković.

Ona pruža podršku svim drugim devojkama koje su prošle kroz patnju i torturu i ujedno im odaje zahvalnost na hrabrosti i odlučnosti da progovore o teškom iskustvu.

“Na čitavom društvu je sada da ih podrži, a na nadležnim organima da hitno i efikasno reaguju u ovom slučaju. Zato pozdravljam već prve reakcije državnih organa i očekujem da ovaj slučaj dobije i sudski epiolog, kako bi odgovorni snosili zakonske posledice i sankcije, a naše društvo poslalo jasnu poruku svima da je seksualno nasilje nad devojčicama i ženama neprihvatljivo i ne može ostati nekažnjeno“, navela je Gojković.

Slični članci

Back to top button