Društvo

Nagrada za humani gest

Ministar turizma i omladine Husein Memić dobio je nagradu Udruženje “321 Srbija” za humani gest godine, pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i drugih državnih institucija.

On je na svečanosti rekao da ovo priznanje dobio zbog rada i pomoći deci oboleloj od dijabetesa.

“Ovo je moja životna priča, jer ja imam dete koje boluje od dijabetesa i zato sam i prihvatio da se bavim ovim poslom. Nisam se pokajao, jer smo za samo 15 meseci uradili divne stvari i ova nagrada nije moja, već sve dece, mladih ljudi, majki i očeva, roditelja dece obolele od dijabetesa“, rekao je Memić.

Zahvaljujući njegovom zalaganju od prošle godine u školama za đake dijabetičare postoje četiri senzora za merenje šećera.

Osim toga, ohrabrio je i pomogao otvaranje novih udruženja koja se bave decom obolelom od dijabetesa.

Osim Memića, nagrade ovog udruženja dobili su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, ambasador Egipta u Beogradu Basel Salah.

Nagrađeni su i Bojan Stojanović, gradonačelnik Čačka Milun Todorović, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, Teya Dora, Jovana Zukanović, etno grupa Zlatnik, Fondacija “Humana srca”.

Ovo udruženje nagrade dodeljuje za najveća dostignuća u domaćem turizmu, ali i za promociju naše zemlje u svetu i očuvanje tradicije.

izvor: free media

Slični članci

Back to top button