Društvo

Mihajlović: Na jesen puštanje u saobraćaj istočnog kraka Koridora 10

- Nastavljamo novi investicioni ciklus u oblasti infrastrukture gde će 'Koridori' biti investitor na izgradnji auto-puta Niš–Merdare–Priština, najavila je Zorana Mihajlović

BEOGRAD (AA) – Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je danas završni sastanak sa izvođačima radova i drugim učesnicima na projektu izgradnje istočnog kraka Koridora 10.

Mihajlović je, na sastanku u kampu “Koridora Srbije“ u Beloj Palanci, istakla da će zajedničkim radom Vlade i tog preduzeća svi problemi na deonici biti prevaziđeni i da će istočni krak biti pušten u saobraćaj na jesen.

“Imali smo određenih poteškoća na ovoj deonici i verujem da u budućnosti više nećemo imati problema s kompanijama koje izvode radove, kao što je na ovoj deonici to bio slučaj s grčkim Aktorom”, rekla je potpredsednica Vlade Srbije, saopšteno je.

Ona je poručila da će pomenuta deonica auto-puta ka Bugarskoj biti puštena u saobraćaj u predviđenom roku, pri čemu je izrazila zahvalnost “Koridorima Srbije” na svemu što rade kada su investicije u pitanju.

“Nastavljamo novi investicioni ciklus u oblasti infrastrukture gde će ‘Koridori’ biti investitor na izgradnji auto-puta Niš–Merdare–Priština”, najavila je Mihajlović.

Ona je iznela očekivanje da će svi lokalni putevi koji su oštećeni tokom izgradnje Koridora 10 biti popravljeni, u skladu s ugovorenim obavezama, jer je to važno za građane Srbije koji žive u blizini tog auto-puta.

Direktor Sektora za izgradnju u “Koridorima Srbije” Aleksandar Senić preneo je da je na završnom sastanku sa svim izvođačima i nadzornim organom dogovoreno šta ko treba da uradi da bi istočni krak tokom jeseni bio otvoren za saobraćaj.

Slični članci

Back to top button