Društvo

Cami novi mandat

Novi Pazar – Novi saziv Studentskog parlamenta Državnog univerziteta u Novom Pazaru danas je na  redovnoj konstitutivnoj sednici odlučio da još jedan mandat na funkciji predsednika poveri  Izetu Cami,  koji je i do sada obavljao ovu dužnost.

Izet Cama, student master studija građevinarstva, dobio je jednoglasnu podršku najvišeg studentskog predstavničkog tela. 

Za zamenika predsednika izabran je Nikola Glišović, apsolvent računarske tehnike,  dok će dužnost sekretara obavljati Anesa Halilović, student druge godine prava.

Na  konstitutivnoj sednici Studentskog parlamenta,  koja se održava pred početak školske godine,  pokrenut je postupak za izbor novog studenta-prorektora i izabrano je Predsedništvo najvišeg studentskog predstavničkog tela.

Prorektor Državnog univerziteta prof. dr Zana Dolićanin, u svom obraćanju pre početka radnog dela sednice, naglasila je da su studenti u centru obrazovnog procesa i da će uprava ove visokoškolske ustanove dosledno podržavati sve konstruktivne predloge Studentskog parlamenta koji vode unapređenju rada i poboljšanju kvaliteta nastave.

Izet Cama je ocenio da  je intersovanje tokom izbornih aktivnosti u studentskoj organizaciji bilo izuzetno veliko, pa očekuje da će predstavnici studenata  i u novom mandatu imati puno posla i da će održati  kontinuitet  sa već započetim aktivnostima.

Sastav najvišeg studentskog predstavničkog tela čine izabrani predstavnici svih studijskih programa Državnog univerziteta.                                                                                                                                       

Za novi saziv   Studentskog  parlamenta,  izbori se uobičajeno održavaju u aprilu, a konstitutivna sednica u septembru.

Slični članci

Back to top button