Društvo

Sarajevo u prazničnom ruhu uoči 25. novembra

Svečano praznično ruho sarajevske ulice imaće sve do sredine naredne sedmice, nakon čega će uslijediti njihovo uklanjanje

SARAJEVO (AA) – Građani bosanskohercegovačkog entiteta Federacije Bosne i Hercegovine u ponedjeljak obilježavaju 25. novembar, Dan državnosti, a u čast tog državnog praznika u glavnom gradu Sarajevu istaknuto je na stotine zastava BiH.

Zastave su istaknute na zgradama institucija, privatnim objektima, a postavljene su i duž ulice Maršala Tita, centralne i jedne od najpromentnijih ulica u Sarajevu.

Ekipe iz preduzeća “Park” specijalizovane za dekorisanje i ukrašavanje gradskih ulica postavile su prije nekoliko dana zastave BiH od Baščaršije preko glavne šetnice Ferhadije do ulice Zmaja od Bosne, Bulevara Meše Selimovića i Džemala Bijedića.

U tim ulicama, na svim velikim raskrsnicama u postolja na stubovima javne rasvjete postavljene su državne zastave. Na isti način uređena je i Obala Kulina bana, kojase prostire duž rijele Miljacke, sve do Vijećnice.

Posebna pažnja posvećena je i vanjskim prostorima u blizini lokacija na kojim će se u ponedjeljak, 25. novembra, u Sarajevu održavati svečanosti povodom Dana državnosti BiH.

Kako je najavljeno, svečano praznično ruho sarajevske ulice imaće sve do sredine naredne sedmice, nakon čega će uslijediti uklanjanje postavljenih zastava.

Slični članci

Back to top button