Društvo

Flesenkemper posetio DUNP

NOVI PAZAR – Šef Misije Saveta Evrope Tobijas Flesenkemper posetio je danas Državni univerzitet u Novom Pazaru i razgovarao sa rektorom Miladinom Kostićem.

Rektor je šefa Misije Saveta Evrope upoznao sa prioritetima razvoja ove visokoškolske institucije, među koje spada i saradnja sa stranim univerzitetima.

Flesenkemper se interesovao i za integrisanu organizacionu strukturu Državnog univerziteta, studijske programe i uslove u kojima se školuju mladi u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi.

Takođe, bilo je reči i o uspešnom učešću Državnog univerziteta u programima Evropske unije za saradnju u oblasti obrazovanja, kao što su TEMPUS i Erazmus plus.

Šef Misije Saveta Evrope Tobijas Flesenkemper susreo se i sa studentima ove visokoobrazovne ustanove i održao predavanje o temi „Evropa danas“. Tom prilikom on je naglasio da ljudi i narodi Evrope treba da nauče da žive zajedno, uprkos svim različitostima. Na pitanje „zašto Evropa“, prema rečima Flesenkempera, postoje tri ključna odgovora, a to su “prava, slobode i ekonomski progres”.

Slični članci

Back to top button