Hronika

Slučaj “Potočari”: Sud odlučio da se saslušaju Rebić i Hrkalović

Beograd -- Viši sud u Beogradu odlučio da sasluša direktora policije Vladimira Rebića i donedavnu pomoćnicu ministra unutrašnjih poslova Dijanu Hrkalović kao svedoke.

Oni će biti saslušani na suđenju dvojici policajaca, osumnjičenih za odavanje službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, BIH, u julu 2015. godine, kada je bio napadnut, javlja Tanjug, a prenosi B92.

Rebić i Hrkalović će biti pozvani na predlog odbrane, da svedoče na suđenju 23. septembra, za kada je odloženo današnje suđenje. Suđenje je odloženo zbog promene sudije.

Inače je počelo u maju prošle godine, kada je na početku suđenja isključena javnost iz razloga “nacionalne bezbednosti i opravdanog interesa u demokratskom društvu”, jer će u toku postupka biti iznošeni poverljivi podaci i informacije koje predstavljaju službenu tajnu.

Tako će i direktor policije i Hrkalovićeva biti ispitani bez prisustva javnosti.

Sud, međutim, može u toku postupka da preispita svoju odluku i eventualno otvori postupak za javnost, ali će presudu svakako saopštiti javno. U ovom slučaju sudi se policajcima Milanu Dumanoviću i Mladenu Trboviću koji se terete za krivično delo odavanje službene tajne.

Bili su uhapšeni 31. decembra 2016, a 7. februara su pušteni da se brane sa slobode.

Detalji optužnice još nisu javno saopšteni, a prema pisanju nekih medija, sumnja se da su Trbović i Dumanović u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na srpskog premijera.

Izvor:B92

Slični članci

Back to top button