Hronika

Saobraćajna nesreća izazvala polemiku: Da li je beranska hitna pomoć odbila da preveze povrijeđenog Rožajca

Poginuo je Senad Kalač star 29. godina.

Sinoć, oko 18 sati i 20 minuta, u tunelu Lokve na magistralnom putu Rožaje- Berane, dogodila se stravična saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubilo jedno lice, a dvoje je teško povrieđene.

Poginuo je Senad Kalač star 29. godina.

Ono što je izazvalo polemiku u javnosti jeste postupak hitne pomoći koja je intervenisala na mjestu nesreće. Naime, jedno lice je snimilo postupak hitne pomoći koja je, kako lice koje snima tvrdi, odbila da transportuje teško povriđenog Kalača u beransku bolnicu. Njega je, na insistiranje okupljenih građana, sa još vidljivim znakovima života, u bolnicu transportovala policijska patrola koja stigla na mjesto nesreće. Polemika se prvo razvila na društvenim mrežama, a kasnije su se oglasili i neki od političara, uglavnom iz Rožaja, koji su osudili portupak hitne pomoći i zatražili utvrđivanje svih činjenica u vezi ovog slučaja.

Ovim povodom oglasio se i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore koji je saopštio da je na licu mjesta smrtno stradalo jedno lice čiju je smrt konstatovao ljekar u timu jedinice Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Berane odradivši i EKG kako bi dobila dodatnu potvrdu da je jedan učesnik u saobraćaju preminuo, dok su druga dva lica sa teškim tjelesnim povredama transportovana u beransku Opštu bolnicu.

Dok traje polemika ostaje činjenica da jedina zdravstvena ustanova u Rožajama-Dom zdravlja, zbog ingorantskog odnosa i zapostavljenosti, nije u stanju da pruži adekvatnu medicinsku pomoć ni u hitnim slučajevima kakav je saobraćajna nesreća, pa povrijeđeni moraju u Berane.

Slični članci

Back to top button